PowerMama® Functional Fitness

8 weken
PowerMama® Programma bij i640GYM | Home of CrossFit Amstelveen

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

PowerMama Amstelveen biedt in samenwerking met de Core Academy het PowerMama® trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Wat houdt het in? 

Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Ook leren we je verantwoord bewegen in het dagelijks leven als moeder, bijvoorbeeld hoe je het beste kunt tillen en dragen en hoe je klachten kunt voorkomen.
We starten met uitleg over houding, ademhaling en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met een nieuwe fundamental movement die in CrossFit regelmatig terugkomt zodat je na dit programma gemakkelijk kunt doorstromen naar de reguliere trainingen van i640GYM.

Voor wie?

Het PowerMama® programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken.
Dit programma is ook heel waardevol voor vrouwen die al langer geleden bevallen zijn en het sporten nog niet hebben opgepakt of nog klachten hebben aan buik, rug, bekken of bekkenbodem.

Wanneer?
De cursus duurt 8 weken en wordt elke dinsdag gegeven van 20 tot 21 uur uur. De huidige cursus is gestart op dinsdag 12 maart 2019 en eindigt op dinsdag 30 april 2019.

De volgende groep start op maandag 13 mei om 19 uur en 20 uur en vrijdag 17 mei om 10.15 uur.

Waar?
De trainingen worden gegeven bij i640GYM | Home of CrossFit Amstelveen. Maalderij 21c, Amstelveen.

Kosten
Voor deze cursus betaal je € 145,- voor 8 lessen. Door de certificering van Josine krijg je de kosten vaak grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar.

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus kan via https://i640gym.crossbit.nl/cbm/account/aanmelden/rittenkaart/?stack=12.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze cursus en de aanmeldingen gaan vaak erg hard dus wacht niet te lang met aanmelden, het zou zonde zijn als je net te laat bent.
Heb je vragen? Neem gerust contact op via info@powermama-amstelveen.nl of 0621464389.